Irkçı okuyucularımızın dikkatine
By Mehmet Yılmaz on Eyl 8, 2008 in Türk faşizmi
Irkçılık konusunda sitemiz tarafsız değildir. Düşünce özgürlüğü adına bazı yorumların yayınlanması bu sitede ırkçı propaganda yapılabileceği anlamına gelmez. Yorumlarınız düzenli olarak sansürlenecek olursa bize mail kullanarak doğrudan yazabilirsiniz.
İslâm, Hırıstiyanlık ve Musevilik her türlü kan soy, ırk davasına olumsuz bakar. Teist veya ateist bir çok düşünür de insanların bir arada yaşayabileceği sistemler tasarlamışlar ve her defasında ırkçılığı açık veya gizli olarak reddetmişerdir.
Irkçılık bir akıl hastalığı olmakla beraber Türkiye’nin kanunları, Birleşmiş Milletler’in kararları ve bir çok uluslararası anlaşma ile bir insanlık suçu olarak ilan edilmiştir.
Bir erdemi veya bir kusuru bütün bir ırka, ulusa, etnik/dinî gruba atfediyorsanız bu yoldan acilen geri dönünüz. Kendinizin, ailenizin ve ülkenizin ve hatta insanlığın felaketi için çalıştığınızın farkında olunuz. Psikolojik destek arayınız.
7 Yorum
Yazan:Levent Cetin Tarih: Eyl 8, 2008 | Reply
Musevilik ve Museviler iki farkli kavram olarak bakilirsa haklisiniz. (Ayni seyi Hristiyanlik-Hristiyanlar ve Islam-Muslumanlar olarak da soylemek mumkun tabii).
Yazan:kemal Tarih: Eyl 9, 2008 | Reply
Takunyalı washington portakalı..
bu ülke washington bendelerine yar olmayacak bunu bil,ılımlı yeşil kurbağa..
Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Eyl 9, 2008 | Reply
Mehmet Bey,
Umarım dikkat edilir.Son günlerde malumunuz bu siteye hiç yakışmayan tarzda”yorumlar”yayımlandı.Gerek siz ve gerekse Suat Bey(yorum formatındaki yazısı)görülen lüzum üzerine sessiz kalmayarak insani ve vicdani tepkinizi dile getirdiniz.Bu duyarlı tavrınız ve onurlu duruşunuzu destekliyor,sizlere teşekkür ediyorum.
Yazan:suzannur Tarih: Eyl 9, 2008 | Reply
Sn. Kemal,
Öyle ilginç metaforlar kullanmışsınız ki, bir anda kendimi tutamayarak metaforlar ülkesinden birkaç satırla yanıt vermeyi düşünsem de, okuduğunu anlamayıp yazıda sadece İslam kelimesi geçtiği için, takunyayı; ırkçılığa karşı olduğu için liberal, Washington bağlantısını kurduğunuzu görerek, (hele de portakal metaforunu anlamayarak, ben limonu tercih ederdim) ne demek istemiş bu yorumcu, klişelerle ve altdüzey hakaretlerle acaba fikri tartışma yapılacağını zanneden biri mi, öyleyse ben haddi zatımın fevkınde cevaplarla karşıdakinin düzeyine inmeyeyim deyüp kendime engel oldum. Yoksa neler denirdi bu ilginç yoruma neler…
Ha, ola ki iki cümleyi hakaretsiz bir araya getirir ve anlam düzeyi olarak elle tutulur bir cevap yazarsanız, size uygun cevabı da yazacağımı belirtmek isterim.
Saygıyla desem, fazla mı mübalağa yapmış olurum? Yok canım, saygıya layık olana saygı gösterilir, niye mübalağa olsun, di mi? (istifhama azıcık da tariz’e dikkat buyurunuz, o zaman son cümlenin ne dediğini anlamak sorun olmayacaktır)
Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Eyl 9, 2008 | Reply
Suzannur Hanım,
Baksanıza adam resmen kriz geçiriyor.Dikkat ederseniz ırkçılık virüsü bulaşmış kişilerde özdenetim eksikliği var.Öfke ve nefret bütün benliklerini ele geçirdiğinden,ne davranışlarını kontrol edebiliyorlar,ne de sözlerine hakim olabiliyorlar.Bu nedenle böyleleriyle (verimliliğinden vazgeçtim)normal bir tartışma yapmak bile imkansız.Yani tartışmaya değil tedaviye ihtiyaçları var.
Yazan:sokrates Tarih: Eyl 9, 2008 | Reply
biraz saygı lütfen
Yazan:fuatogl Tarih: Eyl 9, 2008 | Reply
Kemal bey, varsa eğer, düşüncelerinizi biraz açabilirmisiniz? Washington(ABD) demenizden, en azından söylem düzeyinde çok hafif de olsa bir anti-emperyalizm “niyeti” yada yada bununla “bir şekilde” gerekçelendirilen bir tavır sezdim. Yanılmıyorsam eğer, bana anti-emperyalizm den ne anladığınızı, ve bunu “bu ülke” demeniz bağlamında ulusallık(yada nasıl görüyorsanız) vs. ile nasıl tahayyül edip ilişkilendirdiğinizi açıklayabilirmisiniz? Eğer kafanızda buna ilişkin bir kurgunuz var ise, ister yerel ister evrensel, verebileceğiniz bir referans var mı?
Not:
Kitap, yazar referansı vermeyi pek seviyorum, “bak ben ne çok kitap okuyorum” havası vermeye çalışılıyormuş gibi bir havası var gibi geliyor bana. Ben sadece tek tük okuduğum kitap ve yayınları aklımda iyi tutabilenlerdenim 🙂 Buna dayanarak ırkçılık konusunda meraklı arkadaşlara Etienne Balibar ı tavsiye etmek istiyorum.
google:balibar+racism