RSS Feed for This Post

TOPLANTI DAVETİ: Liberal-Muhafazakar İttifak Sona mı Eriyor?

29 Ocak 2011 Cumartesi, 13.00 – 17.00, Elite Prestige Hotel, Taksim / İstanbul

Katılımcılar:
Atilla Yayla , Bekir Berat Özipek, Emre Aköz, Hüseyin Kalaycı, Mustafa Akyol, Nagehan Alçı, Orhan Kemal Cengiz, Rasim Ozan Kütahyalı, Turgay Oğur

Not: Yuvarlak Masa toplantımıza katılmak isteyen arkadaşlar, linkteki formu doldurarak 3hiletisim@gmail.com Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine gönderebilirler.
 
AK Parti’nin son dönemde göstermiş olduğu milliyetçi-muhafazakar eğilim, özgürlük yanlısı bireyleri kaygılandırmakta. 12 Eylül referandumu öncesi umutları yeşerten o özgürlükçü hava, son dönemde yaşanan tartışmalar ile birlikte iyice kayboldu. AK Parti’nin seçimler öncesi tercih ettiği bu tutumun geçici mi yoksa kalıcı mı olacağı liberal camiada büyük bir tartışma konusu haline geldi. Bu vesile ile, liberal gençlik Think-Tank’i olarak 3H Hareketi, bir çok kanaat önderi ile birlikte düzenleyeceği yuvarlak masa toplantısında sizleri 29 Ocak’ta şu soruların cevabını aramaya çağırıyor.

Liberaller ile aktif siyasete damga vuran muhafazakârlar arasında uzun süredir var olup giden ittifak çatırdıyor mu?

AK Parti’nin demokrasi mücadelesine olan hevesi tükeniyor mu?

AK Parti yönetici kadrosunda, otoriter eğilimler baskın hâle mi geliyor?

Türkiye’nin dönüşüm sürecinde oynadığı tarihi rolünü unutma eğiliminde olan AK Parti’ye karşı liberaller nasıl tutum takınmalıdır?

 
Bu etkinliğimizde, sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.
 
Katılımcılar:
Atilla Yayla , Bekir Berat Özipek, Emre Aköz, Hüseyin Kalaycı, Mustafa Akyol, Nagehan Alçı, Orhan Kemal Cengiz, Rasim Ozan Kütahyalı, Turgay Oğur

Moderatörler:
Medeni Sungur, Alper Akalın
 
Otel Adresi:
Şehit Muhtar Caddesi No:40 34435 Taksim/İstanbul/TURKEY
Telefon : +90 212 297 13 13
Kroki : http://www.eliteworldprestige.com.tr/iletisim.aspx?pageID=120
 
İletişim için:
Medeni Sungur : 0532 461 72 92
medenisungur@3hhareketi.com

…Bu makale ilginizi çektiyse…

Liberalizmin Kara Kitabı

Liberalizm asırlardır bir çok aşamalardan geçmiş, tarihi olaylarla kendisini imtihan etmiş bir düşünce geleneği. Değişmiş yanları var ama sabitleri de var. Bu sabitlerin içinde liberalizmin tehlikeli yönleri hatta YIKICI UNSURLARI da var. Bunları ortaya çıkarmak için “doğru” soruları sormak ve liberal perspektifte kalarak yanıt aramak gerekiyor… Büyük bir kısmı bu gelenekten olan düşünürlerin fikirlerinden istifade ederek liberalizmin kusurlarını ele alıyoruz bu kara kitapta: Adam Smith, Mandeville, John Stuart Mill, Hayek, Friedman, Röpke, Immanuel Kant, Alexis de Tocqville, John Rawls, Popper, Berlin, Mises, Rothbard ve Türkiye’de Mustafa Akyol, Atilla Yayla, Mustafa Erdoğan…

Liberallere, liberalimsilere ve anti-liberallere duyurulur.

Buradan indirebilirsiniz.

 

Liberalizmin Ak Kitabı

1930 model bir ulus-devletin, bir “devlet babanın” çocuklarıyız. Son derecede “Millî” bir eğitim gördük, öğrenim değil. Hayatta işimize yarayacak meslekî bilgileri ya da eleştirel bir bakışı öğrenmedik “millî” okullarda. “Varlığımızı Türk varlığına armağan etmek” için eğitildik, eğilip büküldük.

Liberallerin dilinden düşmeyen “Bireysel haklar ve özgürlükler” bizim gibi Kemalist çamaşırhanelerde yıkanmış beyinler için çok yeni. Türkiye’de yaşayan insanların ulus-devlet boyunduruğundan kurtulmasında önemli bir rol oynuyor liberaller. Biz de bu kitapta liberalizmin temel tezleriyle uyumlu, bu fikir akımına doğrudan ya da dolaylı destek veren makaleleri birleştirdik. Buradan indirin.

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:OMER HALIL UNAL Tarih: Oca 27, 2011 | Reply

    bu toplantinin sonuclari aciklanmali bence. bugune kadar ldt cevresinden ak parti-liberal tartismasina dair dogrudan gorusler alamadik. biz istanbul disindaki liberaller bu konudaki gorusleri merak ediyoruz.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin