Barış Süreci
By Tahsin K. on May 21, 2013 in AKP, Devlet Terörü, Kürtler, PKK
“… Destekleyenlerin şüpheleri nedir?
Sürecin nasıl çalıştığını bilmemeleri. Silahların nereye bırakılacağından, PKK’lıların nerden çıkacağına kadar pek çok şeyi merak ediyorlar. Tabi Öcalan’la ne görüşüldüğünü ve onun kazanımlarının olup olmayacağını da. Af meselesi de gündeme geliyor. Benim en çok hissettiğim konu Sevr Sendromu’nun toplumun her kesiminin ruhlarına işlemiş olduğu. Herkeste bir bölüme, bir dış güçler korkusu var.
CHP’lilerin tepkisi nasıl bölgede?
Ankara temasları sırasında CHP İl Başkanlığı ile görüşmek istedik ama bize randevu vermediler. Ama ilginçtir, bölgede CHP’ye oy veren, Atatürkçü Düşünce Derneği’nden olduğunu söyleyen kadınlar süreci desteklediklerini bize ifade ediyorlar. Onlar da sorun çözülsün istiyorlar ama bir korkuları var.
Nedir?
Sorun çözülürse AK Parti’nin daha da güçleneceği …”
(Beril Dedeoğlu ile söyleşi, Murat Aksoy / Yenişafak)
… Bu konuda e-kitap…
Asimilasyon ile Şiddet Kıskacında Ulusalcı Kürtler (Kitap + Tartışma)
Etnik kökenimiz benliğimizin bir parçası, rengarenk insanlığımızın gerçek bir rengi. Ancak bu renk üzerinden yapılan bir baskı, bu renk “yüzünden” çekilen büyük bir acı sonucu diğer bütün renkler silinebiliyor. Bir başka deyişle IZDIRAPLAR ÜZERİNE YAPAY BİR KİMLİK İNŞA EDİLİYOR. Bir halka yapılabilecek en büyük kötülük bu belki de. Sadece Türk ya da sadece Kürt olmaya mahkûm edilen insanlar giderek insanlıklarını perdeliyorlar. Böylesi halklar ırkçılığa, her türlü şiddet çağrısına kucak açıyorlar. Zira duydukları kin ve nefret onları bıçak gibi bilerken bir yandan da tektipleşiyor, şeyleşiyor. Kürt aydınları kadar Türk aydınlarına da büyük iş düşüyor. İnsan olmadan “Türk” ya da “Kürt” olmanın imkânsızlığını halklarına anlatmak. Okuyacağınız bu kitap aydınların dikkatini tam da bu noktaya çekmek için hazırlandı: Asimilasyon ile şiddet kıskacı içindeki Kürt halkına… Buradan indirebilirsiniz.
Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?
İllâ ki bir tutkal/çimento mu gerekiyor? Milliyetçilik tutkalı adil ve müreffeh bir düzene alternatif olabilir mi? Adaletin, hukukun hâkim olmadığı ortamlarda Türklerin kardeşliği ne işe yarar? Belki de Türk Milliyetçiliği diğer milliyetçilikler gibi yok olmaya mahkûm bir söylem. Çünkü var olmak için “ötekine” ihtiyacı var. Ötekileştireceği bir grup bulamazsa kendi içinden “zayıf” bir zümreyi günah keçisi olarak seçiyor. Kürtler, Hıristiyanlar, Eşcinseller, solcular…150 sayfalık bu kitapta Türk Milliyetçiliğini sorguluyoruz. Müslüman ve milliyetçi olunabilir mi? Türkiye’ye faydaları ve zararları nelerdir? Milliyetçiliğin geçmişi ve geleceği, siyasete, barışa, adalete etkisiyle. Buradan indirin.
“Bebek katili! Vatan haini!…” PKK terörünü lanetliyoruz ama devlet eliyle işlenen suçlara karşı daha bir toleranslıyız. “Kürtler ve Türkler kardeştir” diyenlerin kaçı “sen benim kardeşimsin” demeyi biliyor Zaza, Sorani, Kurmanci dillerinde? Ülkemizin terör sorunu ne PKK ne de Kürt kimliğiyle sınırlanamayacak kadar dallandı, budaklandı. Bazı temel soruları yeniden masaya yatırmak gerekiyor: (*) Kürtler ne istiyor? (*) İspanya ve Kanada etnik ayrılıkçılıkla nasıl mücadele etti? (*) PKK ile mücadelede ne gibi hatalar yapıldı? (*) İslâm ne kadar birleştirici olabilir? Töre cinayetlerinden Kuzey Irak’a terörle ilgili bir çok konuyu ele aldığımız 267 sayfalık bu kitabı ilginize sunuyoruz. Buradan indirin.
2 Yorum
Yazan:Derin Düşünce (@DDGrubu) Tarih: May 22, 2013 | Reply
Barış Süreci: http://t.co/uvT57mwrz2
Yazan:yunus mürebbi Tarih: May 23, 2013 | Reply
Barış süreci ile ilgili Akil İnsanlar Heyeti’nin Kastamonu’da yaptığı toplantıda da ilginç ayrıntılar vardı. Bu toplantıyı değerlendiren köşe yazısının bağlantısını, konuya destek babından vermeyi düşündüm: http://yazdedik.blogspot.com/2013/04/akiller-kastamonuda.html
Saygılarımla…