Türk milliyetçiliği böler mi yoksa birleştirir mi?
By Ali P. on Haz 26, 2014 in CHP, Irkçılık, MHP, Milliyetçilik
… Bu konuda okumak için…
Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?
Milliyetçilik birleştirici bir faktör, bir tutkal gibi sunuldukça insan soruyor kendi kendine: “Bu kadar kötü bir ülke mi Türkiye? Bir arada yaşamak için tutkallara ihtiyaç duyacak duruma mı düştük? Bu kadar mı nefret ediyoruz birbirimizden?”
Aramızdaki ilişkileri kanunlara saygı, iyi niyet, güzel ahlak gibi prensipler üzerine oturtarak huzurlu bir ülke kurmak mümkün değil mi? İllâ ki bir tutkal/çimento mu gerekiyor? Adalet ve ihsanın hâkim olmadığı ortamlarda Türklerin kardeşliği ne işe yarar? Belki de Türk Milliyetçiliği diğer milliyetçilikler gibi yok olmaya mahkûm bir söylem. Çünkü var olmak için “ötekine” ihtiyacı var. Ötekileştireceği bir grup bulamazsa kendi içinden “zayıf” bir zümreyi günah keçisi olarak seçiyor. Kürtler, Hıristiyanlar, Eşcinseller, solcular…
150 sayfalık bu kitapta Türk Milliyetçiliğini sorguluyoruz. Müslüman ve milliyetçi olunabilir mi? Türkiye’ye faydaları ve zararları nelerdir? Milliyetçiliğin geçmişi ve geleceği, siyasete, barışa, adalete etkisiyle. Buradan indirin.
2 Yorum
Yazan:samsun haber Tarih: Haz 26, 2014 | Reply
türk kimliği atatürkün ulus tanımında ki gibi kullanıldıktan sonra milliyetçilik ayrıştırmaz aksine kaynaştırı fakat bu türkiyede yaşayan herkes türktür fakat herkes inanç noktasında hürdür cümlesinide iyi anlatabilmek lazım.. çok zor işler daha eğitim sistemimiz bile tam oturtulamadiki..
Yazan:Erşat Aras Tarih: Ara 8, 2015 | Reply
Bu kitap anti-milliyetçilik psikolojisi ile yazılmış. bir bilimsel değeri yok(Kur’an Ayetleri dışında)
Milliyetçiliği ve Milliyetçileri öyle bir lanse etmiş ki okuyucunun geldiği nokta. Bunlar dinsiz. Muhakkak bir emek var. Garabet. İsim vermeyeyim ama o şahıs Askere Gitmedi????