Sohbet: Enerji – Terör ilişkisi
By my on Eyl 20, 2015 in Enerji, İslâmistan, Sohbet, Terör
Cumartesi günü düzenlediğimiz sohbete teşrif eden ve internet yayınından katılan dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Video kaydını yakında paylaşacağız. Sunum esnasında kullandığımız bilgi ve belgeleri 40 sayfalık bir PDF formatında paylaştık. Buradan indirebilirsiniz.
Sohbet sırasında tavsiye ettiğimiz enerji, çevre, jeopolitik konulu makalelerin tam listesi de şöyle:
- Yeni başlayanlar için enerji (1)
- Yeni başlayanlar için enerji (2)
- 2ci Dünya Savaşı petrol yüzünden mi çıktı?
- Rüzgâr nükleer enerjinin yerini tutabilir mi?
- Arakan’ı boşaltın, gaz ve petrol geçecek
- Bağımsız bir Uygur devleti hayali kuranlar yeni katliamlara çanak tutuyorlar
- Küresel ısınma çok iyi bir şeydir »
- Küresel ısınma bitti… İkinci dalga geliyor! »
Ekonomik krizler, terör ve darbelerle ilgili tavsiye edilen kitaplar da buradan indirilebilir:
2 Yorum
Yazan:aytaç Tarih: Eyl 22, 2015 | Reply
Selamlar, hormetler…
Ülkemizde geleceğin en parlak enerji kaynağı olarak gösterilen, anlatilan: dünya üzerindeki en büyük rezerve sahib olduğumuz soylenilen bor madenleri varmış.. bu bor madenlerinin ülkemizin büyük bankalarının yabancı uyruklu sahipleri yardımıyla kötü ellere yok bahasina geçeceği idda ediliyo.. bor nasıl bir maddedir, gerçekten enerjiye donusturulebilirmi, ülkemiz dış güçlerin basit maniplasyonlariyla elindeki kaynakları kaybedecek zayiflikta Afrika benzeri bir ülke olabilir mi, gerçekten borla çalışabilen bin cins araba uretilmismi vb gibi konuların asli hakikatini merak ediyorum fakir. Aydinlatirsaniz sevinirim. Allah a emanet..
Yazan:my Tarih: Eyl 23, 2015 | Reply
Aleyküm selam,
Bor rezervleri açisindan ülkemiz gerçekten sansli. Ancak endüstride kullanmadan evvel saflastirilmasi gerekiyor bu kolay degil.
Borun kendisi bir enerji kaynagi degil ama farkli enerji sektörlerinde çok kullanisli.
Borla giden araba yok. Ama hidrojenle isleyen arabalarin bir kisminda bor ihtiva eden bir bilesim kullaniliyor. Yani borlu yakit hidrojen depolamak için kullanilan çok sayida yöntemden biri.
Bu su anda arastirma asamasinda. Ekonomik olmasi için sadece Türkiye’de degil dünyanin diger ülkelerinde de kabul görmesi gerek. Yoksa Türkiye’de üretilen “borlu” arabalari (gerçekte hidrojenli) bizim disimizda kimse kullanamaz.
kisacasi elimizde çok miktarda bor var ve bir çok kullanim alani var. Uydulardan nükleer santrallere, hidrojenli yakitlara kadar. Ama borlu yakitlar petrolün yerini alabilecek gibi görünmüyor.