Dikkat Kitap: Fikir Kırıntıları-4
By admin on May 8, 2017 in Aforizmalar, Dikkat Kitap, Uygar(?) Batı
Dünyada gerçekten ekonomik kıymeti olan şey emek ve hammaddedir. Savaşlar, emeğin ve hammaddenin fiyatını ödemek istemeyen, üstelik kendine “uygar” diyenler tarafından çıkartılıyor. Mali, Gana ve Fildişi Sahilleri’nde köle çocuk çalıştıran Avrupa ve ABD firmaları, hem o ülkenin kakaosunu hem de çocukların emeğini çalmıyor mu?
Bolivya’nın lityumunu çalan “uygarlar” da hammadde peşinde. Zira çok iyi biliyorlar ki, arkasında altın, kakao veya lityum olmadan bastıkları euro ve dolarların hiçbir değeri yok. Alın teriyle sulanmamış ekranlardaki borsa endekslerinin yenmeyeceğini bizden çok daha iyi biliyorlar. Ama onlar eşkiyalığı tercih ettiler. Denizleri ve limanları işgâl edip, tüccar ve üreticiyi soymayı, çalışıp üretmekten üstün tuttular.
İslâm coğrafyasında sürüp giden petrol savaşları deniz yollarından ayrı düşünülebilir mi? Sudan petrolünü Çin’e taşıyan yol Yemen ve Malaka boğazından geçiyor. İran ve Arap petrolünü Avrupa’ya taşıyan yol ise Mısır’daki Süveyş kanalından. Akdenizi’in Atlantik kapısı olan Cebelitarık ve Pasifik’i Altantik’e bağlayan Panama da aynı “uygarların” kontrolünde. Bütün deniz yollarını kontrol eden bu ülkeler hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde veto hakkına sahipler hem de dünyadaki silahların %90’ını üretip satıyorlar. Ve aynı ülkeler sürekli dünya barışı ve özgürlük için çalıştıklarını söylüyorlar … Yersen!
Kendisini dünyanın mâliki gibi gören “uygarlığın” önüne çıkan liderler öldürülüyor, ülkeler işgal ediliyor, hükümetler darbe ile, halklar ise terörle “terbiye” ediliyor.
Evet… Bu konulara odaklanan Fikir Kırıntıları serisinin 4cü kitabını ilginize sunuyoruz. Konu başlıkları şöyle:
- Bazı çocuklar çikolatadan nefret eder!
- Lityum savaşları başladı!
- Savaşsızlık, barış değildir!
- Bilimsellik aklın emaresidir; bilimcilik ise akılsızlığın!
- Denizlere hâkim olanlar nasıl dünyaya hâkim oldular?
- Modern savaşlarda neden insan değersizleşiyor?
- Teröre karşı sıradan vatandaşların yapabilecekleri 3 şey
“Fikir Kırıntıları-4” adlı e-kitabı buradan indirebilirsiniz.